Gent aanvaardt Torhout KM-geschenken in dank

Een aanval van Harry Hollevoet (KM Torhout). © Goghe

Met twee terechte strafschoppen in de eerste helft staken de Gentenaars verdiend de drie punten op zak tegen een aanvallend onmondig Torhout. Torhout 1992 KM – RC Gent-Zeehaven eindigde op 0-2.

De Torhoutenaren liepen al onmiddellijk achter de feiten aan toen Cordie na 8 minuten een bedrijvige Elewaut tegen de vlakte werkte. Kapitein D’Haeseleer liet deze unieke kans vanop de penaltystip niet liggen. De KM’ers, terug met verdediger Ameye in de spits, gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar hadden het naar gewoonte moeilijk om doelkansen bij elkaar te harken. Ameye kreeg vóór het halfuur een stevige mogelijkheid toen verdediger Van Wassenhove uitgleed en hij alleen op doelman Maes kon afstevenen. De KM-gelegenheidsspits zag zijn poging in handen van de bezoekende portier belanden. Nadat een Gent-verdediger na een dik halfuur een Torhout-hoekschopbal via het hoofd op de kruising plaatste, kreeg Ameye bij de daaropvolgende hoekschop terug een prima gelegenheid. Zijn kopbal zoefde echter naast. Na 37 minuten keken de Houtlanders tegen een schier onmogelijke taak aan toen D’Haeseleer met een tweede strafschop de stand verdubbelde. Elfmeter die er kwam toen Elewaut, zowat de beste man op het veld, een knappe aanvalsactie wilde afronden en door Bailleul werd gehaakt.

Rommelvoetbal

Trainer Deschodt probeerde na de rust het tij te doen keren door nog wat meer offensieve slagkracht in het KM-geheel te pompen. Het zaakje en de goede bedoelingen verzandden echter in een potje onsamenhangend chaotisch potje rommelvoetbal van de thuisploeg. Enkel een kopbal van de vrijstaande Van Acker in handen van de doelman na 53 minuten, en een schot van de ingekomen Vandenbussche net naast doel in de slotminuten, waren de enige noemenswaardige doelkansen die de KM’ers in de tweede helft wisten te verzamelen. De Gentenaars, die reeds in de heenmatch met 6-0-cijfers vlot de maat van de Torhoutenaren namen, hadden weinig tot geen moeite om de aanvalsintenties van de KM’ers in de kiem te smoren en konden rustig op de tegenprikken loeren. Theetaert verraste in de slotfase bijna nog zijn eigen doelman door een bal over Dumesnil te knikken. Gelukkig voor de Sparrejongens bracht de deklat redding. “Ik had mijn spelers nog zo gewaarschuwd om geen domme fouten te maken. We geven twee mooie geschenken, verpakt in een penaltyfout, aan Gent weg. Ik dacht dat we reeds 6 februari zijn en Nieuwjaar al een tijdje achter de rug ligt. We waren niet meer bij machte om de zaak recht te zetten. Bijzonder jammer dat we de drie punten zo maar weggaven. Een zege had ons terug zuurstof gegeven”, vertelde trainer Allan Deschodt.

Versterking

Met deze nieuwe nederlaag blijven de Torhoutenaren verder onderaan de klassering zwalpen en is het benieuwd uitkijken wat de confrontatie op zondagnamiddag oplevert tussen Twee Akren en Rac. Mechelen. De KM’ers kregen in de jongste drie matchen geen bal tegen de netten en krijgen nu, net als hun reeksgenoten, een weekend rust voorgeschoteld. Volgende opdracht voor de Velodroomformatie is de verplaatsing op zondag 21 februari naar gouwgenoot Gullegem. Ondertussen kwam uit KSCT Menen-hoek het bericht dat doelman Dylan Olievier volgend seizoen naar Torhout KM trekt. De 23-jarige doelman speelde vijf seizoenen bij de grensploeg.